mandag 8. mars 2010

Deilige sommerferieøyer

Jentene på Feriebutikken er så heldige at de får besøke noen perler med jevne mellomrom. Marina har vært og besøkt Korfu, Karpathos, Samos og Kreta, Kristin har besøkt Kykladene og Parga, mens Lise har testet ut Rhodos og Kypros.

Korfu er Marinas favoritt, den gir en spesiell følelse av karibisk sjarm i Middelhavet. Selve byen Korfu er genuint gresk med små butikker, kirker midt i byen og typisk greske restauranter. Korfu by kan også lokke med gode shoppingmuligheter.


Karpathos har kort vei mellom strand, by og flyplass. En times kjøretur unna ligger den lille sjarmerende landsbyen Lefkos, med en fantastisk strand, ideelt for en dagsutflukt med leiebil. Karpathos tilbyr bra bosteder, nydelig mat og supre skoshoppingmuligheter!! En avslappende ferie for alle.


Samos anbefales for gjester som ikke ønsker så lang transfertid fra flyplassen. Pytagorion bidrar med sine sjarmerende grekere og god mat. I Pytagorion fikk Marina smake sitt livs greske salat. Nydelig! Psili Ammos er en nydelig strand som absolutt er verdt et besøk når man ferierer på Samos.

På Kreta finner man alt man er ute etter. Her finne store, spennende byer, samt små sjarmerende fiskelandsbyer. Hippe ungdomssteder som Heraklion og Hersonisson, Kinderegget Rethymnon eller barnefamilenes Chania-kyst. Vanding i Samarialavinen, Knossos og Spinalonga anbefales som meget spennende utflukter. 


Kristin var i fjor på Kykladene som består av Santorini, Naxos, Paros, Amorgos og Antiparos. Man flyr til Santorini, og tar ferje derfra til de andre øyene. På Santotini får man god gresk mat, men her er det mer enn bare hvite murhus. Naxos er Kristins favoritt. Naxos by har veldig fin strand mist i byen, og i tillegg til havnerestaurantene, har man en liten gamleby med rimeligere og sjarmerende spisesteder. På Naxos finnes det mange enkle, men veldig koselige hoteller.


Parga er perfekt for fotturiste, og i og med dette er på fastlandet så har destinasjonen ubegrenset med utfluktsmuligheter. Parga har et spennende kystområde som er omgitt av små øyer, viker og sund. Byen har i høy grad lykkes med å bevare sin genuine sjarm pog sitt landsbypreg. 

Rhodos er en øy som har noe å tilby for alle og enhver. Enten om man er en vennegjeng som skal riste fra seg i bargaten, om man er en famile med eldre barn som liker å tusle rundt i gamlebyen, om man er en barnefamilie som vil ha bamseklubb og all inclusive eller om man er et forelsket par som nyter sjarmen i Lindos. 

Kypros har Agia Napa for de gale - og Fig Tree Bay for barnefamiliene. Utenfor høysesong er Agia Napa et perfekt reisemål for enhver charterturist. Kypros har nydelige strender, god mat, hyggelig lokalbefolkning og en interessant historie. Kypros er perfekt for utflukter til havs. Krystallklart vann med deilig temperatur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar