mandag 8. februar 2010

tilbake til middelalderen - Tallinn

Jeg har akkurat kommet tilbake fra Tallinn, og vil dele min begeistring med dere! Vi var så heldige å ha knallvær hele turen, et par minusgrader og et tykt teppe med snø. Klimaet er omtrent det samme som i Norge, så det var strømpebukser, skjerf og lue som gjaldt. Men det var absolutt verdt det - byen kom liksom "til sin rett" dekket av snø, og fryser man litt tar man en pause innimellom på en av de mange caféene - velg mellom den tradisjonelle cafe latten, sjokolade med chili eller varm gløgg (begge river litt i halsen, hver på sin måte).

                                                     Aleksandr Nevski Cathedral

Vi bodde på Meriton Conference & Spa, herlig motvekt til middelalderen :-) hotellet anbefales også på det sterkeste - hyggelig og hjelpsom betjening, god frokost, stort utvalg av spabehandlinger til en billig penge og en fin velværeavdeling med flere forskjellige saunaer. Man må betale en liten sum for å bruke velværeavdelingen, men det er snakk om under hundrelappen for en hel dag. Det tåler vi!
Utsikt fra hotellrommet:


"must" i Tallinn
* Olde Hansa - utrolig gjennomført middelalderrestaurant midt i gamlebyen - det eneste som ikke passer inn er betalingsterminalene...øl i keramikkrus, spennende smakssammensetninger og utrolig hyggelig betjening. OBS! i høysesong er tre etasjer åpne, men det kan likevel være greit å gå innom på dagen og bestille bord.

* Rocca al Mare - digert kjøpesenter litt utenfor byen (ca 100 EEK i taxi, dvs ca 50 NOK). Alt fra kule New Yorker til Marks & Spencer, interiørbutikker og egen skogate.
Andre kjøpesenter er ungdommelige Solaris med egen skatepark, Virukeskus, Kaubamaja og Stockmann (alle disse i kort gangavstand fra sentrum).
* Café Chocolaterie - hjemmekoselig, litt bortgjemt café som selger hjemmelaget sjokolade. Ta en kopp varm sjokolade med chili for å piffe deg opp til neste runde i gamlebyen.

* Ö - helmoderne, ganske nyoppstartet finere restaurant - gourmet for de som egentlig ikke har råd til gourmet ;-) mot havnen i Tallinn.

* Hell Hunt - pub med adresse Pikk Street 35..... rustne dører i taket, piggtrådlamper og peis

Glem ikke at på sommeren ligger det flotte strender like utenfor byen! ca 15 minutter, så kan man bade og kose seg. En godt bevart hemmelighet er også Pärnu - ca 12 mil fra Tallinn, en sjarmerende by med strand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar